Rekordmange bilister får klippet nummerpladerne

Siden 2013 er der sket en tredobling i antallet af biler, der får klippet nummerpladerne, viser nye tal, som Rigspolitiet har udleveret til Samlino.dk

Sidste år blev hele 5513 danske bilister tvunget til at ringe efter et fejeblad for at få fjernet deres bil, fordi politiet havde klippet de lovpligtige nummerplader.

Det er en tredobling siden 2013, hvor tallet lå på 1844 bilister, viser en aktindsigt, som Rigspolitiet har udleveret til sammenligningstjenesten Samlino.dk.

Som oftest drejer det sig om, at bilisterne ikke har betalt vægtafgift eller kører rundt uden en lovpligtig ansvarsforsikring.

Tallene dækker ikke over sager, der drejer sig om manglende syn.

– Jeg synes, der er tale om en bekymrende udvikling. Naturligvis er en lovpligtig bilforsikring en betragtelig udskrivning for de fleste, men ser man sig lidt for, kan de fleste slippe forholdsvis billigt, så jeg vil anbefale alle, at de bruger fem minutter og får styr på deres bilforsikring, siger adm. direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

I perioden 1. september 2016 til 1. september 2017 skete der en stigning på 60 procent i inddragede nummerplader i forhold til samme periode året forinden.

Det kan muligvis hænge sammen med politiets øgede muligheder for at lokalisere synderne takket være de mobile nummerpladescannere, der blev rullet ud i flere politikredse i 2016.