Hvad er en kaskoforsikring?

Kaskoforsikringen er for mange bilister en af de vigtigste at tegne, ud over ansvarsforsikringen selvfølgelig (som jo i øvrigt er lovpligtig). En kaskoforsikring står for alt det andet – så at sige, det vil sige kaskoforsikringen dækker alle materielskader som vil opstå på bilen igennem brug, dette kunne for eksempel være, hvis bilen bliver totalskadet. Men dækningen stopper ikke her, og de fleste forsikringsfirmaer tillader tilvalgspakker. Denne artikel vil gennemgå nogle af disse.

 

Men det første du skal overveje

Er om din bil er dyr nok. Nogle kører nemlig ikke ret ofte bil, og når de gør det, er det i en gammel bil, som kun lige akkurat er lovlig at køre rundt i – i det tilfælde er kaskoforsikringen en dyr forsikring at tegne, og det kan næsten ikke betale sig. Her kommer det meget an på præmien forsikringsfirmaet kræver, der bestemmer om det kan betale sig.

 

Dækning med tilvalg

Er du dog ejer af en standard, dyrere bil, jamen så er der ingen grund til ikke at tegne en kaskoforsikring. Tilvalgene kan dog ændre sig. Kører du meget på motorvej, er der større risiko for stenslag – i det tilfælde giver glasdækningen rigtig god mening at tegne oven i. Kører du tit og ofte i svært terræn og er din bils frigang ikke det helt store? Så bør man også tegne en vejhjælps dækning. Det er nemlig de færreste biler som er nye, og bare går i stå midt på motorvejen, så har du en ganske almindelig bil købt fra ny for eksempel eller som bare er gået igennem et godt syn – så er der ingen grund til at købe vejhjælp med henblik på at blive redet undervejs på din rejse. Det er kun en god idé, hvis du kører offroad, eller steder hvor der kræves høj frigang af bilen.

 

Dette var blot nogle af de eksempler og overvejelser du bør gøre dig, inden du tegner en forsikring. For at se mere om dækninger og tilvalg bør du undersøge det specifikke forsikringsfirmaer for yderligere detaljer.